Predstavim se

511

Draga sopotnica, dragi sopotnik,

na podlagi dojemanja čustev, misli, telesa, energije in resničnosti predajam zavedanje neposredno preko energije in metod ali posredno preko besed, da lahko poslušalec ozavesti svoje negativne vzorce, preseže vsakodnevne izzive in zaživi bolj svobodno.

Sem mistik, life coach, business coach, mediator, duhovni učitelj ter humanenergetik, ki skozi čustva, um, šamanizem, tantro, jogo, meditacijo, energetske tehnike, zvok in skozi druge metode, človeka vodim po poti samospoznavanja.

Moja najpomembnejša referenca je morda ta, da živim življenje, ki ga sanjam. Z družinico sobivam harmonično. Nič ne pričakujem, ker vse že je. Prevzemam popolno odgovornost za svoje življenje. Ne pravim, da ni izzivov, vendar mi le-ti predstavljajo priložnosti, ne ovire. Znam najti notranje ravnovesje in narediti prostor, da življenje razreši situacije, ki jih z umom ne znam. Ne krivim več druge osebe, okoliščine ali sistema.

Delujem v INNER inštitutu notranjega ravnovesja, v Verski skupnosti ENO (VSE), Združenih Plemenih ter v podjetju Herbs and More v Avstriji, ki se ukvarja z vzgojo rastlin, prodajo semen in gnojil ter »človeško energetiko« (Humanenergetik).

Moj namen

Moj namen je ustvarjanje sočutnega sveta, ki deluje v medsebojnem sprejemanju, ob hkratnem sprejemanju popolne odgovornosti za svoje življenje.

Ko imaš vse in ko ni treba nikogar več premagati, se nikomur več dokazati niti se podrediti ali ga nadvladati, si lahko želiš le še to, da bi enako doživeli tudi drugi ljudje. Uporabljam psihološke, čustvene, energetske, šamanske, jogijske, tantrične in druge metode. Želim opolnomočiti sočloveka, ga opremiti za življenje, tako čustveno, psihološko, telesno kot energetsko, da deluje s svojim največjim potencialom, z največjo lahkotnostjo, srčnostjo in sočutjem.

Kjer nimam rešitve sam, vas napotim k enemu ali več izmed veliko čudovitih terapevtov, ki prav tako služijo za najvišje dobro in za katere lahko zagotovim, da boste v najboljših rokah.

Imam osebne izkušnje z avtoimunskimi boleznimi in psihičnimi motnjami, kot so anksioznost, depresija in tesnoba. Danes vem, kaj je potrebno, da spremenimo svoj odnos do življenja in presežemo neželena psihofizična stanja.

Na kratko o moji poti samospoznavanja

Kot »priden« otrok in uporniški najstnik sem dojemal svet skozi napačna prepričanja o materialnem svetu. Bil sem perfekcionist in notranje samo-destruktiven. Najbližji ljudje me niso poznali, saj sem vso bolečino tiščal navznoter. Od mladosti so me privlačile ezoterične vsebine.

Materialno dojemanje življenja, formalni študij smeri logika in sistemi ter kasneje mistične prakse so mi pomagali dojeti verzel med duhovnim in materialnim svetom.

Pri enaindvajsetih letih sem preživel kronično črevesno bolezen, sepso, večorgansko odpoved, umetno komo, mesece hospitalizacij in nekaj operacij. To mi je odprlo pot samospoznavanja, preko zdrave prehrane in snovi, ki jih telo potrebuje, ter meditacije, ki je bila pomemben dejavnik za umiritev mojega večno nemirnega uma. Desetletje sem se ukvarjal s posledicami invazivnega zdravljenja in uravnovešanjem stanja. Imel sem vzpone in padce. Želel sem ugajati, ker nisem imel samozavesti. Žrtvoval sem se za to kako me vidijo drugi in za materialne cilje, v sebi pa sem stagniral.

Poleg fizičnega stanja sem imel kasneje izziv premagati psihološko krizo, kot posledico nepravilnega zdravljenja izjemnega notranjega stanja. Po hospitalizaciji sem moral na novo vzpostaviti vsako področje svojega življenja. Vsako jutro sem se zbujal v anksioznosti in se kopal v tesnobi. Ker nihče ni imel ustreznih izkušenj, sem se k sreči z modrostjo, ki sem jo pridobil v življenju, lahko sam korak za korakom prebujal v najbolj prizemljeno in hkrati razsvetljeno stanje v svojem življenju. Posebej zato sem danes hvaležen za to izkušnjo. Brez nje bi ostal ujet v duhovnem egu in danes ne bi mogel pisati teh vrstic.

Hitra pot ima posledice. Počasna prav tako.

Na svoji poti sem spoznal veliko alternativnih metod, kot so meditacija, joga, šamanizem, tantra, reiki, homeopatija, astrologija, ajurveda, akupresura … in dojel, da je notranje ravnovesje temelj zdravega mentalnega, čustvenega, fizičnega in energetskega telesa. S spremembo prehrane in življenjskega sloga ter z dnevnimi rutinami sem spremenil vse okoliščine svojega življenja, prejel blagoslove, blagostanje in življenjsko okolje, v katerem lahko cvetim.

Obiskal sem vse alternativne terapevte, ki sem jih začutil. Na meni je več deset terapevtov opravilo več kot sto terapij. S tem se ne hvalim in ne želim biti vzor, saj bi danes izbral drugačno pot, vendar brez tega ne bi spoznal tako širokega spektra delovanja in nedelovanja metod, ki sem jih srečal.

Moja znanja na področju notranjega ravnovesja:

 • rjavi pas v šotokan karateju,
 • trinity metoda, tibetanske vaje ipd,
 • reiki (1. in 2. stopnja ter 3. mojstrska stopnja) pri Marjeti Rojko,
 • Atlantis Healing pri Dejanu Pevcu in Elsi Brown,
 • Akashic Records pri Elsi Brown,
 • Masažna metoda pri Nenadu Janjetoviću Janjetu,
 • delavnice P.E.C.A. 1, 2, 2 – 2. del in 3 pri Alenki Rupert – Aruni,
 • delavnica PEH 1 pri Karmen Galia.

Pri šamanu sem se več let učil tehnik in metod šamanizma ter dela s svetimi rastlinami. Da sem utrdil temelje šamanskega znanja, sem opravil tečaj Shamanic Heart Healing – stopnji 1 in 2 pri Sekhun Ra-ju. Organiziral sem številčne šamanske obrede in delavnice za notranjo rast.

Pri Sadhguru-ju in njegovi ISHA fundaciji sem opravil osnovne, nadaljevalne in mojstrske programe ter se naučil meditativnih, energetskih, obrednih ter jogijskih tehnik. Pričel sem z Isha Kriyo, enostavno in brezplačno meditacijo, ki mi je spremenila življenje. Sledili so:

 • Inner Engineering,
 • Upa Yoga,
 • Surya Namaskar,
 • Chit Shakti,
 • Hata Yoga,
 • Yogasanas,
 • Surya Kriya,
 • Bhuta Shuddi (čiščenje petih elementov),
 • Bhava Spandana program,
 • Shoonya Intensive,
 • Shanmukhi Mudra,
 • Eye care program,
 • Samyama,
 • Sannidhi Pooja,
 • Guru Pooja ter
 • udeležba na konsekraciji svetega objekta.

Sodelujem s številnimi zdravilci, terapevti in mediji, s katerimi skupaj dvigamo vibracijo kolektivne zavesti.

Za seznam seans, ki jih izvajam, kliknite v meniju na seanse.

Naj vas spremljata sočutje in ljubezen.

Testimonials

Eden največjih umov na svetu.
Matic Raspor
Rasti me je pripeljal v stanje, ko ni uma, ko um dobesedno umre in kjer ni strahov. Kakšna svoboda! Torej živimo le iluzijo, v resnici pa smo ljubezen in vse je energija. Rasti mi je dal uvid in orodje, s katerim bom lažje ustvarjala svoje življenje, radostno in svobodno.
Tjaša Fendre
Prvic sem opazila Rastka v komunikaciji z njegovo hčero. Govorila sta na način, kot bi se pogovarjali dve duši, ki sta pozabili, da imata telo. Bilo je tako nenavadno, da sem tudi jaz za trenutek pozabila na čas in prostor. Rastka sem ponovno srečala, ko je izrazil svoj prefinjeni občutek za terapevtski zvok gonga. Vibrirala mi je vsaka celica, vsaka mišica telesa, počutila sem se mirno in lahkotno. Nekega dne je bilo moje počutje slabo, postajala sem depresivna in brezvoljna, imela sem pekočo bolečino v srčnem pletežu. Spomnila sem se: poklicala bom Rastka! Kar tako, malo pogovora! Po nekaj minutnem pogovoru sem začutila  mravljinčenje po vsem telesu in nenadzorovano trzanje mišic. Nato je napetost popustila. Ob delu na sebi je ta občutek ostal trajen.
Valentina
Ze veckrat sem se ti zelela zahvalit za vse, kar si naredil zame. Za vso pomoc. Res sem ti hvalezna, ker si bil ob meni takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Hvala iz srca.
Mojca
Zelo je pozoren na sogovornika in to v popolnem pomenu besede: ga slišii, ga začuti in sledi toku besed in energij. Nato se na tej osnovi se odloči za stvoj edinstven pristop v skupni situaciji, ki pa je zmeraj energijsko zelo pozitiven, prijateljski in odprt.
Melita Esanu
when we met, I felt a strong energy of presence, attention and curiosity. Today I have a great pleasure and joy to write these lines and I would like to thank you for being part of my journey and my experience.The time that we spent together brought me profound understanding, wisdom and deep feelings of trust and balance. I can summarize all in a sentence: "you give me the feeling of being in a continuous "rising" spiral of consciousness". I am enjoying the friendship that we have and the sincerity with which we live it. You know "to look for", to explore and to create! You are living consciously, you are enjoying life, you are sharing... this is uuaaauuu !
Viliam Essanu
Bila sem v obdobju, ko sem se soočala z strahovi, tesnobo, adrenalinom, ni da ni in se spoznavala skozi različne procese kdo sploh sem, kako delujem in zakaj tako delujem. Med vsemi procesi sem srečala Rastka, ki mi je izvedel močno terapijo, z namenom, da bi se osvobodila strahov, ki me utesnjujejo in da bi teorijo ki sem jo poznala, lahko spravila v prakso. Prisotnost, v katero me je pripeljal je neopisljiva. Prebudila sem se, kot da bi se ponovno rodila. Pokazal mi je da sta um in strah iluzija. Pokazal mi je kaj je obcutek ljubezeni, kaj je harmonija, da sem to jaz in da smo to vsi. Po terapiji sem šla še skozi globoko čiščenje. Moje življenje se je s tem navznoter spremenilo. Vsak dan sem postajala kanček bolj zavestna sebe. Nekaj mesecev sem bila v stebru in v svojem centru, da sem se navadila delovati na drugačen način. Jeseni pa so prišli novi, stari izzivi. Sedaj pa sem jasno videla, da delujem drugače. Strah, ki me je ohromil še nedolgo nazaj, sem po tej terapiji uspešno ozaveščala in ga spuščala dokler ni popolnoma izginil. Z njim pa vsaka sled, da je bil kdaj tukaj. O tesnobi, adrenalinu ni več sledi. Seveda še pridejo zunanje okoliščine, ki me 'vržejo' iz centra, ampak niti slučajno ne več tako močno. Prav tako se lažje in hitreje zavem ter umaknem od svojih starih vzorcev razmišljanja. Zelo hvaležna sem za to izkušnjo, da je Rastko prišel na mojo pot in ob najbolj pravem času.
Tjaša
Zelo dobro se spomnim dne, ko smo se spoznali z Rastkom. To svetlo, veselo dušo, zelo hitro sem zaznala njeno globino. Da je moder človek z močnimi talenti za zdravljenje, transformacijo, mi je kmalu postalo jasno.
Manu
Rastija sem začutil po njegovi vibraciji. Skozi njegovo pričevanje v družbi sem videl modrost in izkušnje, ki mu jih je prinesla življenska pot. V njegovi poti sem našel tudi svojo in do njega začutil globoko spoštovanje ter naklonjenost. Čez nekaj tednov sem se obrnil nanj po pomoč, saj sem bil popolnoma dislociran. Zame je bilo to obdobje zelo intenzivnega notranjega dela in izkustev, Rasti pa mi je takrat v prvi vrsti resnično iskreno in sočutno prisluhnil in me veliko naučil. Izhajajoč iz lastnih izkušenj mi je skozi enostavni pogovor poln metafor odprl oči za znanja in vedenja in me pomiril. Opozoril me je na moj škodljiv način razmišljanja. Naredila sva kratko meditacijo, kar mi je izkušnjo še bolj vtisnilo vame. S prodobljenimi napotki sem v prihodnje začel resnično uživati na novem nivoju zavedanja življenja. Enostavno. Aho Rastko!
Luka Brinovec
Ko sem Rastija prvič spoznala, mu je del mene v trenutku zaupal in sem se lahkotnejše prepustila, da me je peljal skozi prečudovito izkušnjo spoznavanja sebe. Počutila sem se varno, ko sem odkrivala meni do takrat še neznano. In do danes se te občutki niso spremenili in vem, da se lahko vedno obrnem nanj po nasvet, pomoč ali pogovor. Hvala ker si in z nami to deliš.
Annamarija
Ko sva srečala Rastija na obredu, je z nama zavibrirala njegova duša. Enostavno je začutil kaj moja draga potrebuje, nekaj pozornosti. Sledilo je prijazno vprašanje ali se lahko sam pogovori z njo? Seveda. Najprej je po individualnem, potem po skupnem pogovoru obema odprl nov pogled na partnerski odnos. Kako nadaljevati v tandemu duhovno pot, kako delovati iz Srca, kako se podpirati in ne vleči dol s kazanjem s prstom in obsodbami. Iz izkušnje in svetovanja na odprti ravni sva se še bolj povezala. Hvaležna za iskrico in vso podporo Njemu. Močno priporočava.
Mojca in Vasja
Po terapiji sem čutila da sem lažja in brez bremen. Takoj veš, da je telo lažje in da se celjenje lahko začne. Počutiš se svobodno in telo lahko ponovno zadiha.
Barbara Kovič