Predstavim se

365

Rasti Rastko Križančič je mistik, ki skozi lastno dojemanje obstoja, univerzalne energije, tantre, joge ter šamanizma predaja poslušalcu zavedanje neposredno preko energije in tehnik ali posredno preko besed, da lahko le-ta ozavesti svoje negativne vzorce, preseže vsakodnevne izzive in zaživi bolj svobodno.

Za seznam terapij, ki jih izvaja obiščite stran terapije.

 

“Drage sestre in bratje,

v življenju smo povezani, ne nujno po krvi, temveč po tem, da smo vsi ljudje. Moj namen je, da služim človeku, naravi navzven in naravi navznoter.

Nehvaležno je pisati o sebi, vendar si veliko ljudi želi poznati terapevtove “reference”. Moja najpomembnejša referenca je ta, da svoje življenje doživljam kot popolno. Velik blagoslov je, da živim harmonično življenje s svojo ženo in 4-letno hčerko. Ne pravim, da ni izzivov, vendar sem hvaležen, da se v trenutku zavem (zaveva) svojega čustva, odziva ali vzorca in lahko vsako situacijo iz negativne obrnem v pozitivno (polarizacija). Če pa to ni mogoče, znam situacije razreševati brez mojega vpliva – tako, da se umaknem s poti in dam prostor, da življenje razreši situacijo. Za nič v svojem življenju ne krivim več partnerja, okoliščino ali sistem. Prevzemam popolno odgovornost. Prevzemanje odgovornosti ni isto, kot prevzemanje krivde. Odgovornost je pripravljenost, da se odzovem na vsako situacijo.

Poleg tega, da delujem v INNER inštitutu notranjega ravnovesja sem že osmo leto lastnik podjetja Herbs and More v Avstriji, ki se ukvarja z vzgojo rastlin, prodajo semen in gnojil ter humanenergetiko.

Moj namen

Moj namen je služenje, saj ko imaš vse in ko ni treba nikogar več premagati, se nikomur več dokazati, niti se podrediti ali ga nadvladati, si lahko želiš le še to, da bi enako doživeli tudi drugi soljudje. Uporabljam psihološke, čustvene, energetske, šamanske, jogijske, tantrične in druge metode, ki jih lahko najdete na povezavi Vodnik po terapijah in storitvah. Želim opolnomočiti sočloveka, ga opremiti za življenje, tako čustveno, psihološko, telesno kot energetsko, da deluje s svojim največjim potencialom, z največjo lahkotnostjo, srčnostjo ter sočutjem.

Kjer nimam rešitve sam, imam na voljo veliko čudovitih terapevtov, ki služijo za enako najvišje dobro, kamor vas lahko usmerim in kjer lahko zagotovim, da boste v najboljših rokah.

Imam izkušnje z avto-imunimi boleznimi ter psihičnimi motnjami, kot so anksioznost, depresija, tesnoba. Danes vem kaj je potrebno, da spremenimo svoj odnos do življenja in postanemo notranje in zunanje svobodni.

Na kratko o moji poti samospoznavanja

Kot “priden” otrok in uporniški najstnik sem dojemal svet skozi napačna prepričanja o materialnem svetu. Bil sem perfekcionist in izjemno samodestruktiven. Najbližji ljudje me niso poznali, saj sem vso bolečino tiščal navznoter. Kljub temu, da so me fascinirale ezoterične vsebine, sem jih intelektualno dojel in začutil v sebi, vendar jih nisem resnično zaživel.

Že pri enaindvajsetih letih sem preživel kronično črevesno bolezen, sepso, več-organsko odpoved, umetno komo, mesece hospitalizacij in veliko operacij. To mi je odprlo pot samospoznavanja, preko zdrave prehrane, snovi, ki jih telo potrebuje in meditacije, ki je bila pomemben faktor, da pomiri moj večno nemiren um. Desetletje sem se ukvarjal s posledicami invazivnega zdravljenja in uravnovešanjem stanja. Imel sem vzpone in padce. Bil sem “predober”, saj sem želel vsem ugajati, ker sam nisem imel samozavesti. Žrtvoval sem se za druge (in za denar), jaz pa sem stagniral.

Ko sem ozdravil fizično telo sem imel priložnost spoznati psihiatrijo, saj sem bil po preboju kundalini energije (kot posledice intenzivnih duhovnih praks) zaradi lastne neodgovornosti ter precenjevanja svojih kapacitet in nerazumevanje okolice, za kratek čas hospitaliziran. S posledicami napačnega zdravljenja sem se ukvarjal skoraj leto dni. Po hospitalizaciji sem moral na novo vzpostaviti vsako področje svojega življenja. Vsako jutro sem se zbujal v anksioznosti in se kopal v tesnobi. Ker nihče ni imel ustreznih izkušenj, sem se k sreči z modrostjo, ki sem jo pridobil v življenju lahko sam korak za korakom prebujal v najbolj prizemljeno in hkrati razsvetljeno stanje v svojem življenju. Posebej zato sem danes hvaležen za izkušnjo. Brez nje bi ostal ujet v duhovnem egu in danes ne bi mogel pisati teh vrstic.

Hitra pot ima posledice. Počasna prav tako.

Na svoji poti sem spoznal veliko alternativnih metod, kot je meditacija, joga, šamanizem, tantra, reiki, homeopatija, astrologija, ajurveda, akupresura… in dojel, da je notranje ravnovesje baza zdravemu mentalnemu, čustvenemu, fizičnemu in energetskemu telesu. S spremembo prehrane in življenjskega sloga ter z dnevnimi rutinami sem spremenil vse okoliščine svojega življenja, prejel blagoslove, blagostanje in življenjsko okolje, v katerem lahko cvetim.

Obiskal sem vse alternativne terapevte, ki sem jih začutil. Na meni je več deset terapevtov opravilo več kot sto terapij. S tem se ne hvalim in ne želim postavljati vzora, saj bi zdaj bila moja pot drugačna, vendar brez tega ne bi spoznal tako širokega spektra delovanja in nedelovanja metod, ki sem jih srečal.

 

Znanja na področju notranjega ravnovesja

 • Rjavi pas v šotokan karateju.
 • Trinity metoda, tibetanske vaje ipd.
 • Reiki 1 in Reiki 2 training ter Reiki 3 mojstrstvo pri Marjeti Rojko.
 • Atlantis Healing mojstrstvo pri Dejan Pevec in Elsa Brown.
 • Akashic records pri Elsa Brown.
 • Masažna metoda pri Nenad Janjetović Janjetu.
 • P.E.C.A. 1, 2, 2.2. in 3 delavnice pri Aruni (Alenka Rupert).
 • PEH 1 delavnica pri Karmen Galia.

Pri Šamanu sem se več let učil tehnik in metod šamanizma ter dela s svetimi rastlinami. Da sem utrdil bazo šamanskega znanja sem opravil tečaj Shamanic Heart Healing – stopnja 1 in 2 pri Sekhun Ra. Organiziral sem več deset šamanskih obredov.

Pri Sadhguruju in ISHA fundaciji sem opravil osnovne, nadaljevalne in mojstrske programe in se naučil meditativnih, energetskih ter jogijskih tehnik. Pričel sem z Isha Kriyo, enostavno in brezplačno meditacijo, ki mi je spremenila življenje. Sledili so:

 • Inner Engineering
 • Upa Yoga
 • Surya Namaskar
 • Chit Shakti
 • Hata Yoga
 • Yogasanas
 • Surya Kriya
 • Bhuta Shuddi (čiščenje petih elementov),
 • Bhava Spandana program,
 • Shoonya Intensive,
 • Shanmukhi Mudra,
 • Eye care program,
 • Samyama,
 • Guru Pooja ter
 • konsekracije svetih objektov.

Sodelujem s številnimi zdravilci, terapevti in mediji s katerimi skupaj dvigamo vibracijo kolektivne zavesti.

 

Naj vas spremlja sočutje in ljubezen,

Testimonials

Prvic sem opazila Rastka v komunikaciji z njegovo hčero. Govorila sta na način, kot bi se pogovarjali dve duši, ki sta pozabili, da imata telo. Bilo je tako nenavadno, da sem tudi jaz za trenutek pozabila na čas in prostor. Rastka sem ponovno srečala, ko je izrazil svoj prefinjeni občutek za terapevtski zvok gonga. Vibrirala mi je vsaka celica, vsaka mišica telesa, počutila sem se mirno in lahkotno. Nekega dne je bilo moje počutje slabo, postajala sem depresivna in brezvoljna, imela sem pekočo bolečino v srčnem pletežu. Spomnila sem se: poklicala bom Rastka! Kar tako, malo pogovora! Po nekaj minutnem pogovoru sem začutila  mravljinčenje po vsem telesu in nenadzorovano trzanje mišic. Nato je napetost popustila. Ob delu na sebi je ta občutek ostal trajen.
Valentina
Eden največjih umov na svetu.
Matic Raspor
Rasti me je pripeljal v stanje, ko ni uma, ko um dobesedno umre in kjer ni strahov. Kakšna svoboda! Torej živimo le iluzijo, v resnici pa smo ljubezen in vse je energija. Rasti mi je dal uvid in orodje, s katerim bom lažje ustvarjala svoje življenje, radostno in svobodno.
Tjaša Fendre