Notranje ravnovesje – ključ do prenehanja trpljenja in uspešnega življenja

127

Če želimo živeti uspešno in brez notranjega trenja je prvi pogoj notranje ravnovesje. Lahko bi ga imenovali tudi notranji mir ali bolj ezoterično mir duše (oziroma mir v duši). Karkoli bomo ustvarjali iz notranjega neravnovesja, bo vidno pri rezultatih našega početja, če ne takoj, pa v prihodnosti. Zato je notranje ravnovesje ali notranji mir veliko bolj pomemben kot katerakoli druga stvar, ki jo počnemo v življenju. Seveda je potrebno poskrbeti za to, kar je nujno v tem trenutku, kot plačevanje računov ali skrb za družino. Ostali čas, ki ga namenimo sebi, naj bo čas, ki nam bo korak po koraku pomagal k notranjemu ravnovesju.

Ali je potrebno, da vsak prosti trenutek meditiram? Ne. Vsekakor pa je pomembno, da se ustavite.

Ali ste športnik, ki je pod pritiskom doseganja vrhunskih rezultatov ali vodite podjetje, državo, ali pravkar žalujete za izgubljeno ljubezen, osebo, službo ali pa si v življenju nekaj močno prizadevate, pa vam ne uspe tako, kot si želite – kdorkoli ste, karkoli počnete, osnova ki vam bo omogočila uspeh, zadovoljstvo in nenazadnje srečo in radost, je notranje ravnovesje ali notranji mir.

Večina ljudi nas je tako vpetih v zunanji tok življenja in tok svojih misli, da se ne znamo ustaviti, svojega notranjega sveta pa ne poznamo. Na INNER Inštitutu notranjega ravnovesja vam izkustveno razložimo delovanje vzorcev človeka, potem pa vam ponujamo orodja, ki jih lahko koristite v vsakodnevnem življenju, da boste postavili temelje za zdravo, radostno in kreativno prihodnost. Ne glede na to, kar se vam je v življenju zgodilo doslej in ne glede na to, v kakšnem položaju ste v tem trenutku, se lahko vse spremeni v pozitivno.

O resnici ni mogoče govoriti, resnico je mogoče samo izkusiti in jo živeti. Želimo si, da se postavite iznad svoje vzorce in programe, da boste lahko živeli svojo resnico, svoje ravnovesje, svoj notranji mir in znali preoblikovati svoje življenje v svetlo prihodnost.