Notranje ravnovesje – ključ do prenehanja trpljenja in uspešnega življenja

509

Če želimo živeti uspešno in brez notranjega trenja je prvi pogoj notranje ravnovesje. Lahko bi ga imenovali tudi notranji mir ali bolj ezoterično mir v duši. Karkoli bomo ustvarjali iz notranjega neravnovesja, bo vidno pri rezultatih našega početja, če ne takoj, pa v prihodnosti. Zato je notranje ravnovesje ali notranji mir veliko bolj pomemben kot katerakoli druga stvar, ki jo počnemo v življenju.

Tako bomo lažje poskrbeli za našo družino, naše finančno, psihično in fizično stanje.

Do notranjega ravnovesja pridemo s samozavedanjem, do samozavedanje pa lažje pridemo skozi meditacijo. Meditacija je pot, da postanemo meditativni v vsakem zavestnem trenutku.

Ali ste športnik, ki je pod pritiskom doseganja vrhunskih rezultatov ali vodite podjetje, ali pravkar žalujete za izgubljeno ljubezen, osebo, službo ali pa si v življenju nekaj močno prizadevate, pa vam ne uspe tako, kot si želite – kdorkoli ste, karkoli počnete, osnova, ki vam bo omogočila uspeh, zadovoljstvo in nenazadnje srečo in radost, je notranje ravnovesje ali notranji mir.

Večina ljudi nas je tako vpetih v zunanji tok življenja in tok svojih misli, da se ne znamo ustaviti, svojega notranjega sveta pa ne poznamo. Zato najprej ozavestimo delovanje vzorcev človeka, potem pa lahko prejmemo orodja, ki nam bodo v oporo. Le-ta lahko koristimo v vsakodnevnem življenju, da bomo postavili temelje za zdravo, radostno in kreativno prihodnost. Ne glede na to, kar se nam je v življenju zgodilo doslej in ne glede na to, v kakšnem položaju smo v tem trenutku, se lahko vse spremeni skoraj čez noč, če se obrnemo v svoj notranji svet.