Postani fleksibilen v mislih, dejanjih in občutkih

196
STAY FLEXIBLE IN LIFE
STAY FLEXIBLE IN LIFE

Si prilagodljiv(a)? Ali mora biti še vedno vse, kakor si zamišljaš?

Življenje nam pogosto postreže z nepredvidljivimi situacijami, ki v nas vzbujajo nelagodje in povzročajo stres. Nekatere občutke lahko še več dni, tednov ali dlje nosimo s seboj. Takšni občutki ustvarjajo v nas strupen kemijski koktajl in tako tonemo še globlje.

Pot iz tega je, da se ustavimo in sprejmemo, da nič v življenju ni pod našo kontrolo. Tudi ni namen, da bi kontrolirali svoje življenje, saj tako ne bi spoznali nič novega.

Sprememba, ne glede na to, kako tragična se nam lahko zdi v prvem trenutku, je pot do notranje in zunanje svobode. Ko postanemo tako fleksibilni, da v življenju sprejemamo vse, kar se nam zgodi, in se nehamo upirati, občutimo novo dimenzijo osebne svobode, začutimo svoj dih in postanemo veliko bolj zavestni. In to je šele začetek. Pišem iz lastnih izkušenj.

Kako postati fleksibilen?

Pomembno je, da se v neprijetnem trenutku ustavimo. Jaz to naredim tako, da trikrat globoko vdihnem in se ob izdihu sprostim, potem pa naprej opazujem svoj dih, da napetost mine. Potem si rečem, da ima življenje zame očitno drugi načrt. Če se je zgodila situacija, ker sem ga polomil, ozavestim, kaj je privedlo do situacije, in tega več ne ponavljam.

Sprejemanje in spuščanje je osvobajanje.