Sprejemanje in zavedanje

702
Krivda in sprejemanje
Krivda in sprejemanje

Sprejemanje in zavedanje je v vaših rokah

Sprejemanje in zavedanje je ozaveščanje situacij, negovanje naših pravih reakcij. Poznate rek “Walk the talk”?  To je moj vsakodnevni moto že nekaj let. Zakaj? Kako ga dojemam? Kako deluje v meni? Sprejemanje in zavedanje

Krmariti po pravi poti

V našem življenju nimamo veliko vpliva na vse okoliščine in določene situacije. Imamo pa lahko vpliv na to, kako se nanje odzivamo. Sprejemanje in zavedanje hodita z roko v roki.

To ne pomeni, da se ne smemo izražati, pač pa to, da se izražamo zavestno, z namero in posledično z odgovornostjo do vsega, kar lahko naš odziv prinese. Zato je dobro pred odzivom vsaj enkrat vdihniti in izdihniti. Ta hipni trenutek, korak pred reakcijo, ozavestimo. Prav nam bo prišlo pri odločitvah, ki jih bomo sprejemali. Ti trenutki, pred odločitvami, nam pomagajo živeti bolj zmerno, nas potrjujejo pri svojih odločitvah, saj leto izrazimo ne kot reakcijo, pač pa kot premišljen odgovor.

Stik s seboj vzpostavimo tudi z vsakodnevnimi meditacijami.

Pogosto prehitro izrečemo “ja” in se k nečemu zavežemo ter predamo svojo energijo. A pomislimo , kako po drugi strani besedo “ne” bolj varujemo. S tem pa lahko zamudimo tudi kakšno življenjsko priložnost.

Ko smo v zavedanju, smo v sprejemanju – Ko smo v sprejemanju, smo v zavedanju.

Če izhajam iz sebe, lahko rečem, da je nivo zavedanja obratno sorazmeren s tem, koliko krivim druge za svojo situacijo. Ko smo v zavedanju, smo v sprejemanju. Spet ne gre za to, da bomo za vse ljudi koš za smeti ali postrešček. Ko dojamemo, da je nekdo do nas »krivičen«, imamo priložnost, da odnos prekinemo ali spremenimo, ker dojamemo, da si tega ne želimo. Na tak način več ne igramo vloge žrtve, hkrati pa v življenju naredimo prostor za nekaj novega, svežega, lepega.

Kazanje s prstom na druge ali na situacijo ne reši težave, celo poglobi jo. Pogosto vidimo v partnerstvih, ko se zgodi jojo efekt – A: »Ti si naredil to …« B: »Ti si pa takšen …«

S situacijami sprejemanje in zavedanje se soočamo vsak dan. Namesto da kažem s prstom, se vprašam »Kaj lahko jaz naredim?« in stopim v akcijo. Ne bodimo »kavč aktivisti« ali »kavč guruji«, saj bomo s tem kratkoročno zadovoljili samo svoj um.

»Walk your talk« je moja priljubljena modrost.

 

Želiš med prvimi prebirati novo vsebino? Prijavi se na novičke in redno boš prejemal koristne vsebine za lahkotnejše življenje, bil deležen posebnih ugodnosti in še mnogo več.

Ob prijavi na novice pa vas bomo obdarili z e-priročnikom MEHANSKO SRCE. V njem sem za vas pripravil nekaj vaj, misli ter afirmacij, ki vas peljejo do lahkotnosti, zadovoljstva in globokega občutka notranje svobode. Vzemite življenje v svoje roke.

Te teme se bomo dotaknili tudi na Universal campu .