Šamanska joga delavnica

218

Lahkotne joga asane in gibalne tehnike nas telesno in energetsko pripravijo na globoko potovanje vase. V jogi ustvarjamo prostor, kjer prana (življenjska energija) lažje potuje po telesu in osvobaja nezavedno. Predvsem pa ozaveščamo vsak delček svojega telesa in ga sproščamo. Z ustreznimi vajami osvobajamo energetske blokade, razstrupljamo telo in ga čistimo. Spoznavamo, kako se lahko s pomočjo joge usmerimo na pot duhovnosti.

Dihanju med jogo in meditacijami posvečamo posebno pozornost. Veda o dihanju (pranajama) je stara več tisoč let in sodi med prve, ki so prepoznali tesno povezavo uma in čustev z zagotavljanjem in ohranjanjem optimalnega zdravja. Dihanje je edina telesna funkcija, na katero lahko zavestno vplivamo in hkrati poteka neodvisno od naše volje, zato ji pravimo tudi most med našo zavestjo in našim nezavednim.

Uvodna joga in meditacija sta v znamenju predihavanja in priprav na transformacijo naslednjega dne. Večerno druženje zaokrožijo namere prihoda. Z jutranjo jogo odpiramo srčno čakro in pridemo še bližje v stik s telesom in se odpremo novemu. Telo in um delujeta vzporedno.

Pred obredom delamo na fizičnem, z našim telesom. Joga sprejme vsakega, ki je pripravljen delati – in ga preizkusi do kam lahko gre, koliko discipline ima in preveri njegovo zbranost. Hkrati nas vadba umiri in poveže z zemljo. Ko je telo lahko, sproščeno in voljno, smo pripravljeni na obred.

S Kriya meditacijo sprožimo fizične in mentalne procese, ki simultano delujejo na telesno in umsko ravnovesje ter na pospeševanje duhovnih procesov. Naučimo se sprostitvenih metod, ki jih lahko uporabljamo vsak dan in v vsakem trenutku nelagodja ali stresa.

Obred zavedanja je skrbno načrtovan proces, katerega namen je, da ozavestimo Sebe in vzroke za življenje, ki ga živimo ter se tako osvobodimo posledic, okov, stisk, skrbi, stresa, bolezni in vsega, kar jemljemo kot negativno. Za obred ni pravih besed, ker vodi čez meje fizične realnosti.

Je ogledalo, ki mu ne morete odvrniti pogleda. In je priložnost, da se zavemo v vsakem trenutku svojega življenja. Ko ste enkrat na obredu, poti nazaj več ni, vaše življenje se transformira za vedno.
Preostanek vikenda poteka integracija izkušnje po eni strani intelektualno, po drugi pa z jogo, meditacijo, gongom in druženjem.

Ta vikend se zazremo in poglobimo vase, kjer se skrivajo vzroki za našo življenjsko situacijo. Da ne ostane pri »saj to že vem«, se predajo konkretne tehnike za brezskrbno življenje v polnem dahu.

V sproščenem in intimnem okolju postrežemo zdravo vegansko prehrano.

Predhodna znanja niso potrebna.