Postani fleksibilen v mislih, dejanjih in občutkih

133
STAY FLEXIBLE IN LIFE
STAY FLEXIBLE IN LIFE

Si prilagodljiv(a)? Ali mora biti še vedno vse kakor si zamišljaš? Življenje nam pogosto postreže z nepredvidljivimi situacijami, ki v nas vzbujajo nelagodje in povzročajo stres. Nekatere občutke lahko še več dni, tednov ali dlje nosimo s seboj. Takšni občutki delajo v nas strupen kemijski koktajl in tako tonemo še globlje.

Edina pot ven je, da se ustavimo in sprejmemo, da vse v življenju ni v naši kontroli. Tudi ni namen, da bi kontrolirali svoje življenje, saj tako ne bi spoznali nič novega.

Sprememba, ne glede na to kako tragična se nam lahko zdi v prvem trenutku, je pot do notranje in zunanje svobode. Ko postanemo tako fleksibilni, da v življenju sprejemamo vse, kar se nam zgodi in se nehamo upirati, občutimo novo dimenzijo osebne svobode, začutimo svoj dah in postanemo veliko bolj zavestni. In to je šele začetek. Pišem iz lastnih izkušenj.

Kako postati fleksibilen?

Pomembno je, da se v neprijetnem trenutku ustavimo. Jaz to počnem tako, da tri krat globooooko vdihnem in se sprostim v izdih, potem pa naprej opazujem svoj dah, da napetost mine. Potem si rečem, da ima življenje zame očitno drug načrt. Če se je zgodila situacija, ker sem ga polomil, ozavestim kaj je privedlo do situacije in tega več ne ponavljam.

Sprejemanje in spuščanje je osvobajanje.