O sebi in življenju

2574

Nekaj sem dojel o življenju

Karkoli je tvoja življenjska (pre)izkušnja, karkoli se ti slabega dogaja, za čemerkoli trpiš, lahko presežeš. O tem pišem, ker sem, karkoli me je srečalo do tega trenutka, presegel tudi sam. To svobodo sem si dal sam – z veliko pozornosti na sebi navznoter in delu navzven.

Ne pomeni, da je vse po moje, vendar sem v redu s tem, da ni vse po moje. Življenje me uči prepuščati se toku življenja in to je največ, kar lahko dam tebi.

Ko sem spremenil odnos do življenjskih okoliščin, se je spremenilo moje življenje. Začutil sem kaj je svoboda. Ko se lahko okoli mene svet ruši, jaz pa sem še vedno v redu. Počakam, da neurje mine in grem dalje. Ne pravim, da mi je udobno v tem neurju, vendar mi tudi ni neudobno.

Morda tvoja resničnost ni enaka, kot je moja, vendar te s tem zapisom vabim v mojo resničnost. Sam sem si jo ustvaril, lahko si jo tudi ti.

Iz trpljenja v svobodo

Dojel sem, da trpljenje ni nekaj odzunaj, kar mi ga povzroča, pač pa prihaja iz mene samega. Seveda je drugače, če trpim lakoto, nasilje ipd., vendar to ni v moji izkušnji, upam da tudi ne v tvoji. Govorim o trpljenju zaradi preteklosti, ki se je zgodila in prihodnosti, ki se še ni. Ker nekaj imam, kar ne želim ali pa ker nečesa nimam, kar si želim.

To, da drugi niso znali, da niso vedeli bolje ali da so mi želeli slabo, ni več ovira zame, da ne bi živel radostnega in svobodnega življenja. Tudi situacije, ki so se mi zgodile v preteklosti ali neuresničene želje, niso več ovira.

Ne govorim, da me ne bodo srečale neželene stvari, vendar bom vsem kos, po neurju bom našel radost in smisel, da živim polno življenje, kakor je bilo vedno doslej.

Življenje je igra.

Na strani seanse ponujam svoj čas, da tudi ti uvidiš igro življenja.

Moje delovanje

Delujem v INNER inštitutu notranjega ravnovesja,
v verski skupnosti ENO (www.vse-eno.si),
v Združenih Plemenih (https://www.facebook.com/groups/zdruzenaplemena) ter
v podjetju Herbs and More v Avstriji (www.herbsandmore.at), ki se ukvarja z vzgojo rastlin, prodajo semen in gnojil, naravnimi zdravilnimi proizvodi ter ezoteriko.

Sodelujem v človekoljubnih in naravo-ljubnih projektih.

Moj namen

Nekdo, ki živi svojo svobodo, lahko postane vir in pot do svobode vseh ljudi.

Ko ni treba nikogar več premagati, se nikomur več dokazati niti se podrediti ali ga nadvladati. Ker smo si različni, je naša pot popolnoma drugačna, vendar imamo skupno to, da želimo biti srečni in sproščeni. Obremenitev najpogosteje pride odznotraj in tu sem strokovnjak, saj sem si v preteklosti sam prizadejal veliko trpljenja. Nihče drug me ni tako poškodoval, kot sem se sam.

Želim opolnomočiti sočloveka in ga opremiti za življenje, tako čustveno, psihološko, telesno kot energijsko, da deluje s svojim največjim potencialom in lahkotnostjo.

Imam osebne izkušnje z avtoimunimi boleznimi in psihičnimi motnjami, kot so anksioznost, depresija in tesnoba. Hvaležen sem za vse ovire, ki so me pripeljale do tega trenutka.

Na kratko o moji poti samospoznavanja

Kot »priden« in previden otrok ter uporniški najstnik sem dojemal svet skozi napačna prepričanja o materialnem svetu. Bil sem perfekcionist in strog do sebe. Nisem se naučil izražati svojih čustev. Skrivanje za masko je služilo kot obrambni mehanizem, vso bolečino pa sem tiščal navznoter.

Vrzel med duhovnim in materialnim svetom.

Pri zgodnjih dvajsetih letih, sredi študija, sem preživel kronično črevesno bolezen ulcerozni kolitis, sepso, več-organsko odpoved, umetno komo, mesece hospitalizacij in nekaj operacij. Desetletje sem se ukvarjal s posledicami invazivnega zdravljenja in iskanju notranjega miru. Ko sem uvidel, da se vzroki mojega trpljenja nahajajo v mojem odnosu do življenja, se je pričelo okrevanje.

V poznih tridesetih sem se zaradi spleta okoliščin in nepremišljenim ravnanjem s seboj, srečal z anksioznostjo, depresijo in tesnobo, ki je prej nisem poznal. Situacija me je prisilila, da sem na novo vzpostavil vsako področje svojega življenja. Ker tako zdravniki, kot šamani in duhovni učitelji niso imeli ustreznih izkušenj, da bi mi pomagali, sem se sam, korak za korakom postavil na svoje noge, na tej poti pa spoznal veliko več o življenju, kot dotlej.

Spoznavanje alternativnih metod samozdravljenja

Na svoji poti sem spoznal veliko alternativnih metod, kot so meditacija, joga, šamanizem, tantra, reiki, homeopatija, astrologija, ajurveda, akupresura … in dojel, da je notranje ravnovesje temelj zdravega mentalnega, čustvenega, fizičnega in energetskega telesa. S spremembo prehrane in življenjskega sloga ter z dnevnimi rutinami sem spremenil vse okoliščine svojega življenja, prejel blagoslove, blagostanje in življenjsko okolje, v katerem se lahko pozitivno razvijam.

Po osnovni izobrazbi sem dipl. ing. računalništva in informatike (logika in sistemi, FERI Maribor), opravil sem pedagoško-andragoško dokvalifikacijo za učitelja (PF Maribor).

Kvalifikacijo srčno usmerjenega travma terapevta sem opravil na Heartmath inštitutu.

K mojemu razvoju so doprinesla sledeča usposabljanja:

  • šotokan karate, tibetanske vaje, joga, meditacija, Reiki I,II,III, Atlantis Healing, Akashic Records, masažne akupresurne metode, P.E.C.A., PEH, Shamanic Heart Healing, šamanizem, …

Pri ISHA fundaciji sem opravil številne programe ter se učil meditativnih, energetskih, obrednih ter jogijskih tehnik. Pričel sem z Isha Kriyo, enostavno in brezplačno meditacijo, ki mi je spremenila življenje. Sledili so:

  • Inner Engineering, Upa Yoga, Surya Namaskar, Chit Shakti, Hata Yoga, Yogasanas, Surya Kriya, Bhuta Shuddi (čiščenje petih elementov), Bhava Spandana program, Shoonya Intensive, Shanmukhi Mudra, Eye care program, Samyama, Mahashivratri Sadhana, Shivaga Sadhana, Linga Bhairavi Sadhana, Sannidhi Pooja, Guru Pooja, …

Sodelujem s številnimi zdravilci, terapevti in mediji. Izvajam seanse, terapije in organiziram obrede ter delavnice.

Svobodo in notranji mir si lahko podariš vsak trenutek.
Ta trenutek je vse mogoče.

 

»Moje telo je tempelj,
moj svet je oltar,
moje misli so uroki,
vsaka beseda je moja namera,
moja dejanja so obredi, ki ustvarjajo vse, kar je in vse kar bo.«

 

Testimonials

Eden največjih umov na svetu.
Matic Raspor
Rasti me je pripeljal v stanje, ko ni uma, ko um dobesedno umre in kjer ni strahov. Kakšna svoboda! Torej živimo le iluzijo, v resnici pa smo ljubezen in vse je energija. Rasti mi je dal uvid in orodje, s katerim bom lažje ustvarjala svoje življenje, radostno in svobodno.
Tjaša Fendre
Prvic sem opazila Rastka v komunikaciji z njegovo hčero. Govorila sta na način, kot bi se pogovarjali dve duši, ki sta pozabili, da imata telo. Bilo je tako nenavadno, da sem tudi jaz za trenutek pozabila na čas in prostor. Rastka sem ponovno srečala, ko je izrazil svoj prefinjeni občutek za terapevtski zvok gonga. Vibrirala mi je vsaka celica, vsaka mišica telesa, počutila sem se mirno in lahkotno. Nekega dne je bilo moje počutje slabo, postajala sem depresivna in brezvoljna, imela sem pekočo bolečino v srčnem pletežu. Spomnila sem se: poklicala bom Rastka! Kar tako, malo pogovora! Po nekaj minutnem pogovoru sem začutila  mravljinčenje po vsem telesu in nenadzorovano trzanje mišic. Nato je napetost popustila. Ob delu na sebi je ta občutek ostal trajen.
Valentina
Ze veckrat sem se ti zelela zahvalit za vse, kar si naredil zame. Za vso pomoc. Res sem ti hvalezna, ker si bil ob meni takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Hvala iz srca.
Mojca
Bila sem v obdobju, ko sem se soočala z strahovi, tesnobo, adrenalinom, ni da ni in se spoznavala skozi različne procese kdo sploh sem, kako delujem in zakaj tako delujem. Med vsemi procesi sem srečala Rastka, ki mi je izvedel močno terapijo, z namenom, da bi se osvobodila strahov, ki me utesnjujejo in da bi teorijo ki sem jo poznala, lahko spravila v prakso. Prisotnost, v katero me je pripeljal je neopisljiva. Prebudila sem se, kot da bi se ponovno rodila. Pokazal mi je da sta um in strah iluzija. Pokazal mi je kaj je obcutek ljubezeni, kaj je harmonija, da sem to jaz in da smo to vsi. Po terapiji sem šla še skozi globoko čiščenje. Moje življenje se je s tem navznoter spremenilo. Vsak dan sem postajala kanček bolj zavestna sebe. Nekaj mesecev sem bila v stebru in v svojem centru, da sem se navadila delovati na drugačen način. Jeseni pa so prišli novi, stari izzivi. Sedaj pa sem jasno videla, da delujem drugače. Strah, ki me je ohromil še nedolgo nazaj, sem po tej terapiji uspešno ozaveščala in ga spuščala dokler ni popolnoma izginil. Z njim pa vsaka sled, da je bil kdaj tukaj. O tesnobi, adrenalinu ni več sledi. Seveda še pridejo zunanje okoliščine, ki me 'vržejo' iz centra, ampak niti slučajno ne več tako močno. Prav tako se lažje in hitreje zavem ter umaknem od svojih starih vzorcev razmišljanja. Zelo hvaležna sem za to izkušnjo, da je Rastko prišel na mojo pot in ob najbolj pravem času.
Tjaša
Zelo dobro se spomnim dne, ko smo se spoznali z Rastkom. To svetlo, veselo dušo, zelo hitro sem zaznala njeno globino. Da je moder človek z močnimi talenti za zdravljenje, transformacijo, mi je kmalu postalo jasno.
Manu
Rastija sem začutil po njegovi vibraciji. Skozi njegovo pričevanje v družbi sem videl modrost in izkušnje, ki mu jih je prinesla življenska pot. V njegovi poti sem našel tudi svojo in do njega začutil globoko spoštovanje ter naklonjenost. Čez nekaj tednov sem se obrnil nanj po pomoč, saj sem bil popolnoma dislociran. Zame je bilo to obdobje zelo intenzivnega notranjega dela in izkustev, Rasti pa mi je takrat v prvi vrsti resnično iskreno in sočutno prisluhnil in me veliko naučil. Izhajajoč iz lastnih izkušenj mi je skozi enostavni pogovor poln metafor odprl oči za znanja in vedenja in me pomiril. Opozoril me je na moj škodljiv način razmišljanja. Naredila sva kratko meditacijo, kar mi je izkušnjo še bolj vtisnilo vame. S prodobljenimi napotki sem v prihodnje začel resnično uživati na novem nivoju zavedanja življenja. Enostavno. Aho Rastko!
Luka Brinovec
Ko sem Rastija prvič spoznala, mu je del mene v trenutku zaupal in sem se lahkotnejše prepustila, da me je peljal skozi prečudovito izkušnjo spoznavanja sebe. Počutila sem se varno, ko sem odkrivala meni do takrat še neznano. In do danes se te občutki niso spremenili in vem, da se lahko vedno obrnem nanj po nasvet, pomoč ali pogovor. Hvala ker si in z nami to deliš.
Annamarija
Ko sva srečala Rastija na obredu, je z nama zavibrirala njegova duša. Enostavno je začutil kaj moja draga potrebuje, nekaj pozornosti. Sledilo je prijazno vprašanje ali se lahko sam pogovori z njo? Seveda. Najprej je po individualnem, potem po skupnem pogovoru obema odprl nov pogled na partnerski odnos. Kako nadaljevati v tandemu duhovno pot, kako delovati iz Srca, kako se podpirati in ne vleči dol s kazanjem s prstom in obsodbami. Iz izkušnje in svetovanja na odprti ravni sva se še bolj povezala. Hvaležna za iskrico in vso podporo Njemu. Močno priporočava.
Mojca in Vasja
Po terapiji sem čutila da sem lažja in brez bremen. Takoj veš, da je telo lažje in da se celjenje lahko začne. Počutiš se svobodno in telo lahko ponovno zadiha.
Barbara Kovič
Rasti je Človek v polnem pomenu besede, saj se vsak njegov korak nahaja v trenutku v katerem se dogaja. Nikoli obremenjen s preteklostjo ali pa prihodnjim dnem – popolnoma osredotočen na korak pred sabo in zdi se kot da opazi vsako vejo na svoji poti, katero zamaja nepričakovan vetrič, doživlja pa jo kot dar in v njenem plapolanju zazna globlji pomen, katerega vedno ozavesti z nasmeškom na obrazu. Skratka - vidi in doživlja, okolico smatra kot nematerialno in samoumevno rezultanto energij s katerimi prijateljuje in jih kanalizira. Ob pogovoru z njim dobiš prepričljiv občutek brezmejnosti oz. neomejenih možnosti, katerih kreator je vsak sam. V kolikor bi lahko njegovo življenjsko ideologijo, bit in delovanje zlil v steklenico, bi to spojino najlažje opisal kot magični napitek.
Dejan Pevec
PredhodnjiSannidhi Pooja – daritev božanskemu
NaslednjiIntegracijske terapije ali “Vse vem, kaj pa zdaj?”