Rasti – postani svoboden človek

1568
Duhovni učitelj
Duhovni učitelj

Draga sopotnica, dragi sopotnik!

Moje ime je Rasti. Delujem kot duhovni učitelj, life & mindset coach ter human-energetik, ki skozi čustva, razum, čutenje in skozi mistične metode sočloveka opolnomočim za vse življenjske situacije ali pa ga popeljem na pot do duhovne svobode.

Mistik, ki prizemljuje vse prejete modrosti in jih spravlja v vsakdanje življenje.

Moja najpomembnejša referenca je ta, da živim življenje, ki ga sanjam. Sem svoboden človek. Z družinico sobivam harmonično. Moji bližnji odnosi so vse bolj iskreni, nepotrebne stvari odpadajo. Znajdem se v fizičnem – materialnem svetu. Izzivi mi predstavljajo priložnosti, da se učim spuščanja, prepuščanja in delovanja iz srca. Znam najti notranje ravnovesje in narediti prostor, da življenje razreši situacije. Prevzemam odgovornost za svoja dejanja in svoje življenje.

Delujem v INNER inštitutu notranjega ravnovesja, v Verski skupnosti ENO (VSE), Združenih Plemenih ter v podjetju Herbs and More v Avstriji, ki se ukvarja z vzgojo rastlin, prodajo semen in gnojil ter »človeško energetiko« (Humanenergetik).

Moj namen

Moj namen je kot duhovni učitelj soustvarjati sočutni svet, ki deluje v medsebojnem sprejemanju, ob hkratnem sprejemanju popolne odgovornosti za svoje življenje.

Ko ni treba nikogar več premagati, se nikomur več dokazati niti se podrediti ali ga nadvladati, se zbudi želja, da bi vsak človek odkril pot do lastne svobode. Ker smo si različni, je naša pot popolnoma drugačna, vseeno pa nekdo, ki živi svojo svobodo, predstavlja orodje ali pot do lastne individualne svobode.

Uporabljam psihološke, čustvene, energetske, šamanske, jogijske, tantrične in druge metode. Želim opolnomočiti sočloveka, ga opremiti za življenje, tako čustveno, psihološko, telesno kot energetsko, da deluje s svojim največjim potencialom, z največjo lahkotnostjo, srčnostjo in sočutjem.

Imam osebne izkušnje z avtoimunimi boleznimi in psihičnimi motnjami, kot so anksioznost, depresija in tesnoba. Hvaležen sem za vse ovire, saj če ne bi srečal ovir, ne bi znal čeznje ali skoznje.

Na kratko o moji poti samospoznavanja

Kot »priden« in previden otrok ter uporniški najstnik sem dojemal svet skozi napačna prepričanja o materialnem svetu. Bil sem perfekcionist in zelo strog sam do sebe. Nisem se naučil izražati svojih čustev, ker jih nekako nisem poznal. Skrivanje za predstavo je služilo kot obrambni mehanizem, vso bolečino pa sem tiščal navznoter.

Materialno dojemanje življenja, logika in mistične prakse so mi pomagali dojeti vrzel med duhovnim in materialnim svetom.

Pri zgodnjih dvajsetih letih, sredi študija logike in sistemov, sem doživel kronično črevesno bolezen Ulcerozni Kolitis, sepso, več-organsko odpoved, umetno komo, mesece hospitalizacij in nekaj operacij. To mi je odprlo pot samospoznavanja, preko zdrave prehrane in snovi, ki jih telo potrebuje, ter meditacije, ki je bila pomemben dejavnik za umirjanje mojega večno nemirnega uma. Desetletje sem se ukvarjal s posledicami invazivnega zdravljenja in uravnovešanjem stanja. Imel sem vzpone in padce. Želel sem ugajati, ker nisem imel samozavesti. Žrtvoval sem se za to kako me vidijo drugi in za materialne cilje, v sebi pa sem ustvarjal nelagodje in nemir.

V poznih tridesetih, ko sem uravnovesil fizično telo, sem imel izziv s psihološko krizo. Na novo sem moral vzpostaviti vsako področje svojega življenja. Vsako jutro sem se zbujal v anksioznosti in se kopal v tesnobi. Ker nihče ni imel ustreznih izkušenj, sem se z modrostjo, ki sem jo pridobil v življenju, sam, korak za korakom prebujal v najbolj prizemljeno in hkrati zavestno stanje v svojem življenju. Posebej zato sem danes hvaležen za to izkušnjo. Počasi se je izrisovala moja pot biti duhovni učitelj.

Spoznavanje alternativnih metod zdravljenja

Na svoji poti sem spoznal veliko alternativnih metod, kot so meditacija, joga, šamanizem, tantra, reiki, homeopatija, astrologija, ajurveda, akupresura … in dojel, da je notranje ravnovesje temelj zdravega mentalnega, čustvenega, fizičnega in energetskega telesa. S spremembo prehrane in življenjskega sloga ter z dnevnimi rutinami sem spremenil vse okoliščine svojega življenja, prejel blagoslove, blagostanje in življenjsko okolje, v katerem se lahko pozitivno razvijam.

Obiskal sem vse alternativne terapevte, ki sem jih začutil. Na meni je več deset terapevtov, mnogoteri duhovni učitelj, opravilo več kot sto terapij. S tem se ne hvalim in ne želim biti vzor, saj bi danes izbral drugačno pot, vendar brez tega ne bi spoznal tako širokega spektra delovanja in nedelovanja metod, ki sem jih srečal.

Moja formalna izobrazba:

 • Dipl. ing. računalništva in informatike, Logika in Sistemi, FERI Maribor
 • Pedagoško-andragoško izobraževanje za učitelja, PF Maribor
 • opravljam kvalifikacijo za srčno orientiranega trauma terapevta na Heartmath inštitutu.

Moja znanja na področju notranjega ravnovesja:

 • rjavi pas v šotokan karateju,
 • tibetanske vaje ipd.,
 • Reiki I,II,III pri Marjeti Rojko,
 • Atlantis Healing pri Dejanu Pevcu,
 • Akashic Records pri Elsi Brown,
 • masažna metoda pri Nenadu Janjetoviću Janjetu,
 • delavnice P.E.C.A. pri Alenki Rupert – Aruni,
 • delavnica PEH pri Karmen Galia,
 • Shamanic Heart Healing pri Sekhun Ra-ju,
 • tehnike in metode šamanizma pri Alanu Asti.

Pri Sadhguru-ju in njegovi ISHA fundaciji sem opravil osnovne, nadaljevalne in mojstrske programe ter se učil meditativnih, energetskih, obrednih ter jogijskih tehnik. Pričel sem z Isha Kriyo, enostavno in brezplačno meditacijo, ki mi je spremenila življenje. Sledili so:

 • Inner Engineering,
 • Upa Yoga,
 • Surya Namaskar,
 • Chit Shakti,
 • Hata Yoga,
 • Yogasanas,
 • Surya Kriya,
 • Bhuta Shuddi (čiščenje petih elementov),
 • Bhava Spandana program,
 • Shoonya Intensive,
 • Shanmukhi Mudra,
 • Eye care program,
 • Samyama,
 • Mahashivratri Sadhana,
 • Shivaga Sadhana,
 • Linga Bhairavi Sadhana,
 • Sannidhi Pooja,
 • Guru Pooja…

Sodelujem s številnimi zdravilci, terapevti in mediji, s katerimi skupaj dvigamo vibracijo kolektivne zavesti.

Izvajam seanse, terapije in organiziram obrede ter delavnice za notranjo rast.

Svobodo in notranji mir si lahko podarimo vsak trenutek. Jaz vam le pomagam, da ozavestite ta trenutek, v katerem je vse mogoče.

»Moje telo je tempelj,
moj svet je oltar,
moje besede so uroki,
vsaka beseda je moja namera,
moja dejanja so obredi, ki ustvarjajo vse, kar je in vse kar bo.«

 

Testimonials

Eden največjih umov na svetu.
Matic Raspor
Rasti me je pripeljal v stanje, ko ni uma, ko um dobesedno umre in kjer ni strahov. Kakšna svoboda! Torej živimo le iluzijo, v resnici pa smo ljubezen in vse je energija. Rasti mi je dal uvid in orodje, s katerim bom lažje ustvarjala svoje življenje, radostno in svobodno.
Tjaša Fendre
Prvic sem opazila Rastka v komunikaciji z njegovo hčero. Govorila sta na način, kot bi se pogovarjali dve duši, ki sta pozabili, da imata telo. Bilo je tako nenavadno, da sem tudi jaz za trenutek pozabila na čas in prostor. Rastka sem ponovno srečala, ko je izrazil svoj prefinjeni občutek za terapevtski zvok gonga. Vibrirala mi je vsaka celica, vsaka mišica telesa, počutila sem se mirno in lahkotno. Nekega dne je bilo moje počutje slabo, postajala sem depresivna in brezvoljna, imela sem pekočo bolečino v srčnem pletežu. Spomnila sem se: poklicala bom Rastka! Kar tako, malo pogovora! Po nekaj minutnem pogovoru sem začutila  mravljinčenje po vsem telesu in nenadzorovano trzanje mišic. Nato je napetost popustila. Ob delu na sebi je ta občutek ostal trajen.
Valentina
Ze veckrat sem se ti zelela zahvalit za vse, kar si naredil zame. Za vso pomoc. Res sem ti hvalezna, ker si bil ob meni takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Hvala iz srca.
Mojca
Bila sem v obdobju, ko sem se soočala z strahovi, tesnobo, adrenalinom, ni da ni in se spoznavala skozi različne procese kdo sploh sem, kako delujem in zakaj tako delujem. Med vsemi procesi sem srečala Rastka, ki mi je izvedel močno terapijo, z namenom, da bi se osvobodila strahov, ki me utesnjujejo in da bi teorijo ki sem jo poznala, lahko spravila v prakso. Prisotnost, v katero me je pripeljal je neopisljiva. Prebudila sem se, kot da bi se ponovno rodila. Pokazal mi je da sta um in strah iluzija. Pokazal mi je kaj je obcutek ljubezeni, kaj je harmonija, da sem to jaz in da smo to vsi. Po terapiji sem šla še skozi globoko čiščenje. Moje življenje se je s tem navznoter spremenilo. Vsak dan sem postajala kanček bolj zavestna sebe. Nekaj mesecev sem bila v stebru in v svojem centru, da sem se navadila delovati na drugačen način. Jeseni pa so prišli novi, stari izzivi. Sedaj pa sem jasno videla, da delujem drugače. Strah, ki me je ohromil še nedolgo nazaj, sem po tej terapiji uspešno ozaveščala in ga spuščala dokler ni popolnoma izginil. Z njim pa vsaka sled, da je bil kdaj tukaj. O tesnobi, adrenalinu ni več sledi. Seveda še pridejo zunanje okoliščine, ki me 'vržejo' iz centra, ampak niti slučajno ne več tako močno. Prav tako se lažje in hitreje zavem ter umaknem od svojih starih vzorcev razmišljanja. Zelo hvaležna sem za to izkušnjo, da je Rastko prišel na mojo pot in ob najbolj pravem času.
Tjaša
Zelo dobro se spomnim dne, ko smo se spoznali z Rastkom. To svetlo, veselo dušo, zelo hitro sem zaznala njeno globino. Da je moder človek z močnimi talenti za zdravljenje, transformacijo, mi je kmalu postalo jasno.
Manu
Rastija sem začutil po njegovi vibraciji. Skozi njegovo pričevanje v družbi sem videl modrost in izkušnje, ki mu jih je prinesla življenska pot. V njegovi poti sem našel tudi svojo in do njega začutil globoko spoštovanje ter naklonjenost. Čez nekaj tednov sem se obrnil nanj po pomoč, saj sem bil popolnoma dislociran. Zame je bilo to obdobje zelo intenzivnega notranjega dela in izkustev, Rasti pa mi je takrat v prvi vrsti resnično iskreno in sočutno prisluhnil in me veliko naučil. Izhajajoč iz lastnih izkušenj mi je skozi enostavni pogovor poln metafor odprl oči za znanja in vedenja in me pomiril. Opozoril me je na moj škodljiv način razmišljanja. Naredila sva kratko meditacijo, kar mi je izkušnjo še bolj vtisnilo vame. S prodobljenimi napotki sem v prihodnje začel resnično uživati na novem nivoju zavedanja življenja. Enostavno. Aho Rastko!
Luka Brinovec
Ko sem Rastija prvič spoznala, mu je del mene v trenutku zaupal in sem se lahkotnejše prepustila, da me je peljal skozi prečudovito izkušnjo spoznavanja sebe. Počutila sem se varno, ko sem odkrivala meni do takrat še neznano. In do danes se te občutki niso spremenili in vem, da se lahko vedno obrnem nanj po nasvet, pomoč ali pogovor. Hvala ker si in z nami to deliš.
Annamarija
Ko sva srečala Rastija na obredu, je z nama zavibrirala njegova duša. Enostavno je začutil kaj moja draga potrebuje, nekaj pozornosti. Sledilo je prijazno vprašanje ali se lahko sam pogovori z njo? Seveda. Najprej je po individualnem, potem po skupnem pogovoru obema odprl nov pogled na partnerski odnos. Kako nadaljevati v tandemu duhovno pot, kako delovati iz Srca, kako se podpirati in ne vleči dol s kazanjem s prstom in obsodbami. Iz izkušnje in svetovanja na odprti ravni sva se še bolj povezala. Hvaležna za iskrico in vso podporo Njemu. Močno priporočava.
Mojca in Vasja
Po terapiji sem čutila da sem lažja in brez bremen. Takoj veš, da je telo lažje in da se celjenje lahko začne. Počutiš se svobodno in telo lahko ponovno zadiha.
Barbara Kovič
Rasti je Človek v polnem pomenu besede, saj se vsak njegov korak nahaja v trenutku v katerem se dogaja. Nikoli obremenjen s preteklostjo ali pa prihodnjim dnem – popolnoma osredotočen na korak pred sabo in zdi se kot da opazi vsako vejo na svoji poti, katero zamaja nepričakovan vetrič, doživlja pa jo kot dar in v njenem plapolanju zazna globlji pomen, katerega vedno ozavesti z nasmeškom na obrazu. Skratka - vidi in doživlja, okolico smatra kot nematerialno in samoumevno rezultanto energij s katerimi prijateljuje in jih kanalizira. Ob pogovoru z njim dobiš prepričljiv občutek brezmejnosti oz. neomejenih možnosti, katerih kreator je vsak sam. V kolikor bi lahko njegovo življenjsko ideologijo, bit in delovanje zlil v steklenico, bi to spojino najlažje opisal kot magični napitek.
Dejan Pevec