Dajanje blagoslova

1528
blagoslov - blagoslavljanje
blagoslov - blagoslavljanje

Blagoslov

Naj iskra zaneti ogenj v tvojem življenju,

te odreši trpljenja in ti prinese radost.

Kaj je blagoslov?

Blagosloviti pomeni oznanjati ali želeti nekaj dobrega. Izražene misli, besede in namere, ki izhajajo iz Enosti (našega Jedra, Boga, Vira, Stvarnika), postanejo živa sprememba v nas in v svetu.

Blagoslovi so sveta dejanja. Takšni blagoslovi so: blagoslov človeka, vode, hrane, družine ali hiše oziroma prostora; blagoslov nosečnic, bolnih, blagoslov otrok itd. Vsak blagoslov je del obreda. Te blagoslove običajno daje duhovnik, vendar jih lahko dajemo in prejemamo vsi.

Kako prejmemo blagoslov, da bo učinkoval v našem življenju?

Ponižnost je ključna za ploden blagoslov. Ponižnost pomeni, da se znamo pokloniti Vsemu (Vse je Eno), da sprejmemo, da je Enost večja od nas samih (od ega). Je realistična, razumna, trezna zavest, da smo povezani v Eno (Vse) in da nam je zato prijateljstvo z njim najpomembnejše. Zato živimo z Enostjo (Vsem kar je) v sozvočju (v Enosti). Ovira za vsak blagoslov in prejemanje milosti je prav konflikt in ne-sprejemanje. Da bi prejeli blagoslove, se odrečemo vsemu „negativnemu“.

Blagoslov vstopa v nas, v naše življenje, v naše družine in v vsak prostor, kjer živimo in delamo, pa tudi v vse, čemur služimo po čistosti in dobroti našega srca.

Kako blagoslavljati druge?

Za učinkovitost blagoslovov pri drugih je potrebno samega sebe prepoznati, odpustiti sebi in drugim in se sprostiti v Enost (dojeti „Vse je Eno“ v svojem življenju). Blagoslavljanje naj poteka nesebično, brez pogojevanja, ne da bi želeli koga ali kaj sebično vezati nase, temveč da ga z lastnim odrekanjem osvobodimo vsakršne navezanosti na nas. Da bi drugi prejeli naš blagoslov, je nujno, da odprejo in odstranijo vse blokade v blagoslovu.

Naj zaupanje spremlja vse, ki blagoslavljajo.

Blagoslavljamo lahko tudi takrat, ko se zdi, da upanja ni več. Ko se vam zdi, da nima smisla več moliti in ne znate več moliti, se začnite zahvaljevati Enosti (Vsemu). Brezup je le znak, da ne zaupamo.

Blagoslovite z besedami, srcem, kretnjami

Blagoslavljamo lahko z besedami. Z besedami blagoslova lahko spodbujamo druge, jim posredujemo misli in občutke. Besede so lahko vsemogočne, če so napolnjene z Enostjo (Duhom), in nemočne, če so napolnjene z dvomom ali sebičnostjo. Besede blagoslova očistijo celotno vesolje uničujočih besed.

Kjer se ne da blagosloviti z besedami, se lahko blagoslovi s srcem. Kjer besede niso dovolj, bo pomagalo srce. Enost “vidi” v naša srca in “sliši” našo molitev, še preden jo izgovorimo. Ker je srce sedež ljubezni, je z njim najbolje blagoslovljeno. Blagoslavljati s srcem pomeni v tišini, brez besed stati pred Enostjo in ji razodeti vse svoje skrite molitve.

S kretnjami lahko človek izraža, kar je v njegovem srcu. Ko doživljamo Enost v srcu, daje le-ta našim kretnjam našo „božansko“ učinkovitost.

Za blagoslov ne zahtevam plačila, vseeno pa je potrebno izpolniti naročilo (znesek bo 0€), kjer lahko po želji v polju “Kako vam lahko pomagam?” napišete, če želite prejeti blagoslov za določeno situacijo ali osebo.

Hvaležen pa bom za vsako donacijo za delovanje INNER inštituta notranjega ravnovesja. TRR boste našli pod potrditvijo naročila, ki jo boste prejeli na e-poštni naslov.

Naroči

Informacije o moji poti najdete v članku O MENI.

Blessing – inner balance

Testimonials

Eden največjih umov na svetu.
Matic Raspor
Rasti me je pripeljal v stanje, ko ni uma, ko um dobesedno umre in kjer ni strahov. Kakšna svoboda! Torej živimo le iluzijo, v resnici pa smo ljubezen in vse je energija. Rasti mi je dal uvid in orodje, s katerim bom lažje ustvarjala svoje življenje, radostno in svobodno.
Tjaša Fendre
Prvic sem opazila Rastka v komunikaciji z njegovo hčero. Govorila sta na način, kot bi se pogovarjali dve duši, ki sta pozabili, da imata telo. Bilo je tako nenavadno, da sem tudi jaz za trenutek pozabila na čas in prostor. Rastka sem ponovno srečala, ko je izrazil svoj prefinjeni občutek za terapevtski zvok gonga. Vibrirala mi je vsaka celica, vsaka mišica telesa, počutila sem se mirno in lahkotno. Nekega dne je bilo moje počutje slabo, postajala sem depresivna in brezvoljna, imela sem pekočo bolečino v srčnem pletežu. Spomnila sem se: poklicala bom Rastka! Kar tako, malo pogovora! Po nekaj minutnem pogovoru sem začutila  mravljinčenje po vsem telesu in nenadzorovano trzanje mišic. Nato je napetost popustila. Ob delu na sebi je ta občutek ostal trajen.
Valentina
Ze veckrat sem se ti zelela zahvalit za vse, kar si naredil zame. Za vso pomoc. Res sem ti hvalezna, ker si bil ob meni takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Hvala iz srca.
Mojca
Bila sem v obdobju, ko sem se soočala z strahovi, tesnobo, adrenalinom, ni da ni in se spoznavala skozi različne procese kdo sploh sem, kako delujem in zakaj tako delujem. Med vsemi procesi sem srečala Rastka, ki mi je izvedel močno terapijo, z namenom, da bi se osvobodila strahov, ki me utesnjujejo in da bi teorijo ki sem jo poznala, lahko spravila v prakso. Prisotnost, v katero me je pripeljal je neopisljiva. Prebudila sem se, kot da bi se ponovno rodila. Pokazal mi je da sta um in strah iluzija. Pokazal mi je kaj je obcutek ljubezeni, kaj je harmonija, da sem to jaz in da smo to vsi. Po terapiji sem šla še skozi globoko čiščenje. Moje življenje se je s tem navznoter spremenilo. Vsak dan sem postajala kanček bolj zavestna sebe. Nekaj mesecev sem bila v stebru in v svojem centru, da sem se navadila delovati na drugačen način. Jeseni pa so prišli novi, stari izzivi. Sedaj pa sem jasno videla, da delujem drugače. Strah, ki me je ohromil še nedolgo nazaj, sem po tej terapiji uspešno ozaveščala in ga spuščala dokler ni popolnoma izginil. Z njim pa vsaka sled, da je bil kdaj tukaj. O tesnobi, adrenalinu ni več sledi. Seveda še pridejo zunanje okoliščine, ki me 'vržejo' iz centra, ampak niti slučajno ne več tako močno. Prav tako se lažje in hitreje zavem ter umaknem od svojih starih vzorcev razmišljanja. Zelo hvaležna sem za to izkušnjo, da je Rastko prišel na mojo pot in ob najbolj pravem času.
Tjaša
Zelo dobro se spomnim dne, ko smo se spoznali z Rastkom. To svetlo, veselo dušo, zelo hitro sem zaznala njeno globino. Da je moder človek z močnimi talenti za zdravljenje, transformacijo, mi je kmalu postalo jasno.
Manu
Rastija sem začutil po njegovi vibraciji. Skozi njegovo pričevanje v družbi sem videl modrost in izkušnje, ki mu jih je prinesla življenska pot. V njegovi poti sem našel tudi svojo in do njega začutil globoko spoštovanje ter naklonjenost. Čez nekaj tednov sem se obrnil nanj po pomoč, saj sem bil popolnoma dislociran. Zame je bilo to obdobje zelo intenzivnega notranjega dela in izkustev, Rasti pa mi je takrat v prvi vrsti resnično iskreno in sočutno prisluhnil in me veliko naučil. Izhajajoč iz lastnih izkušenj mi je skozi enostavni pogovor poln metafor odprl oči za znanja in vedenja in me pomiril. Opozoril me je na moj škodljiv način razmišljanja. Naredila sva kratko meditacijo, kar mi je izkušnjo še bolj vtisnilo vame. S prodobljenimi napotki sem v prihodnje začel resnično uživati na novem nivoju zavedanja življenja. Enostavno. Aho Rastko!
Luka Brinovec
Ko sem Rastija prvič spoznala, mu je del mene v trenutku zaupal in sem se lahkotnejše prepustila, da me je peljal skozi prečudovito izkušnjo spoznavanja sebe. Počutila sem se varno, ko sem odkrivala meni do takrat še neznano. In do danes se te občutki niso spremenili in vem, da se lahko vedno obrnem nanj po nasvet, pomoč ali pogovor. Hvala ker si in z nami to deliš.
Annamarija
Ko sva srečala Rastija na obredu, je z nama zavibrirala njegova duša. Enostavno je začutil kaj moja draga potrebuje, nekaj pozornosti. Sledilo je prijazno vprašanje ali se lahko sam pogovori z njo? Seveda. Najprej je po individualnem, potem po skupnem pogovoru obema odprl nov pogled na partnerski odnos. Kako nadaljevati v tandemu duhovno pot, kako delovati iz Srca, kako se podpirati in ne vleči dol s kazanjem s prstom in obsodbami. Iz izkušnje in svetovanja na odprti ravni sva se še bolj povezala. Hvaležna za iskrico in vso podporo Njemu. Močno priporočava.
Mojca in Vasja
Po terapiji sem čutila da sem lažja in brez bremen. Takoj veš, da je telo lažje in da se celjenje lahko začne. Počutiš se svobodno in telo lahko ponovno zadiha.
Barbara Kovič
Rasti je Človek v polnem pomenu besede, saj se vsak njegov korak nahaja v trenutku v katerem se dogaja. Nikoli obremenjen s preteklostjo ali pa prihodnjim dnem – popolnoma osredotočen na korak pred sabo in zdi se kot da opazi vsako vejo na svoji poti, katero zamaja nepričakovan vetrič, doživlja pa jo kot dar in v njenem plapolanju zazna globlji pomen, katerega vedno ozavesti z nasmeškom na obrazu. Skratka - vidi in doživlja, okolico smatra kot nematerialno in samoumevno rezultanto energij s katerimi prijateljuje in jih kanalizira. Ob pogovoru z njim dobiš prepričljiv občutek brezmejnosti oz. neomejenih možnosti, katerih kreator je vsak sam. V kolikor bi lahko njegovo življenjsko ideologijo, bit in delovanje zlil v steklenico, bi to spojino najlažje opisal kot magični napitek.
Dejan Pevec
PredhodnjiKontakt
NaslednjiObredni kakav ali čaj, odpiranje srca in sproščujoča zvočna kopel – ZA SKUPINE