Temascal – obredna staroselska potilnica

1093

Temazcal je obredna staroselska potilnica, ki v svojem izvoru prihaja iz Srednje Amerike. Je zelo starodavno in duhovno orodje, ki je skozi tisočletja preživelo že mnogo pandemij, vojn, in ostalih neravnovesij človeškega bivanja.

V duhu nosi modrost elementarnega sveta in simbolično predstavlja maternico matere Zemlje.

Skozi obred se vrnemo v prarojstvo naše biti in se poklonimo vsem elementom, vsem bitjim, vidnim in nevidnim. Skozi proces obreda, se poleg telesnega očiščenja, podamo na potovanje skozi trenutek našega rojstva, adolescence, odgovorne odraslosti ter vse do zadnjega življenskega obdobja, ki se skozi transformacijo smrti, spet vrne v čas ponovnega rojstva. Skozi ta proces se lahko ob podpori energije vsakega elementa, osvobodimo tistega, kar nas v tem obdobju našega bivanja ne podpira, ter ozavestimo in zbudimo vse tisto, kar nam daje vitalno moč in izzove odprtje kanalov za nemoten pretok energij, ki zvišujejo vibracijo naše biti.

Temascal ponujamo na dogodku Muzika Organika – Cacao Dance Festival, 25.-27.8.2023, za doplačilo. Rezervacije neposredno pri ponudniku mamaland.vision@gmail.com

PredhodnjiMuzika Organika – Cacao Dance Festival, Slovenija, 25.-27.8.2023
NaslednjiAWARĖ – Mistično doživetje z glasbo, plesom in obrednim kakavom, 9.9.2023