Povezovanje v srcu – Heart Connection 18:18

178

Povezovanje v srcu vzpostavlja stik s samim seboj in z novo nastajajočo skupnostjo sočutnih in srčnih ljudi, vsak dan ob 18:18, da presežemo svoje vzorce ter navade in se povežemo v sočutju in ljubezni. V sebi ustvarimo prostor, ko odložimo svoje skrbi, in dovolimo življenju, da se odvije v naše najvišje dobro, hkrati pa damo močno srčno podporo sebi in vsemu.

Srce in um, ki ljubeče potujeta skupaj. Za sočuten jutri.

Izberimo priložnost, da se ustavimo in povežemo s seboj, četudi za trenutek.

Deležni bomo: ljubezni do sebe in vsega, sprejemanja, uvida v to, kar smo, odstranjevanja ovir, odkritja svoje srčne poti, zavedanja, da lahko življenje poskrbi za nas bolje, kot si lahko zamislimo.

Izrazimo namero: sočutje in ljubezen do sebe, do bližnjih, do vseh bitij in stvarstva.

Izvedba:

Sedimo v udoben položaj in zaprimo oči. Umirimo se tako, da trikrat globoko vdihnemo in se ob izdihu sprostimo. Na srčni pletež, ki se nahaja na mestu, kjer se rebra srečajo, položimo dlani. Lahko samo eno dlan, obe dlani ali pa sklenemo dlani (molitven položaj), ki ga primaknemo k telesu. Postanemo opazovalec svojega diha. Ob vdihu si zamislimo (ali v mislih izgovorimo) besedo »sem« in ob izdihu besedo »ljubezen«. Občutimo vibracijo obeh besed. Šepetanje uma ni pomembno, osredotočeni smo na ta trenutek, na proces povezovanja s sabo, skupnostjo, naravo in univerzumom. Če nam postane neudobno držati dlani na srčnem pletežu, naj počivajo v naročju. Po približno sedmih minutah prenehajmo z mentalnim ponavljanjem, vendar ostanimo s pozornostjo pri vdihu in izdihu. Oči imamo lahko zaprte, kakor dolgo nam je ugodno, občutimo se in prepuščamo. Na koncu se zahvalimo svojemu srcu, srcu sodelujočih in vsem srcem.

Srčen poklon

Všečkajte in delite: https://www.facebook.com/events/535717004050609/