Sprejemanje vodi v globljo izkušnjo življenja

1553
Blessing for inner balance

Si prilagodljiv(a)?
Znaš sprejemati?
Ali mora biti vse po tvoje?

Življenje nam pogosto postreže z nepredvidljivimi situacijami, ki v nas vzbujajo nelagodje in povzročajo stres. Nekatere občutke lahko še več dni, tednov ali dlje nosimo s seboj. Takšni občutki ustvarjajo v nas strupen kemijski koktajl in tako tonemo še globlje.

Pot iz tega je, da se ustavimo in sprejmemo, da vso življenje ni pod našo kontrolo. Tudi ni namen, da bi kontrolirali svoje življenje, saj tako ne bi spoznali nič novega. Težava nastane le, če se življenju ne prepustimo.

Sprememba, ne glede na to, kako tragična se nam lahko zdi v prvem trenutku, je pot do naše notranje in zunanje svobode. Ko postanemo tako fleksibilni, da v življenju sprejemamo vse, kar se nam zgodi, in se nehamo upirati, občutimo novo dimenzijo osebne svobode, začutimo svoj dih in postanemo veliko bolj zavestni. In to je šele začetek.

Kako postati prilagodljiv?

Pomembno je, da se v neprijetnem trenutku ustavimo. Jaz to naredim tako, da nekajkrat globoko vdihnem in se ob izdihih sprostim, potem pa naprej opazujem svoj dih, tako dolgo da napetost mine. Morda pogledam okoli sebe, ozavestim kaj se dogaja okoli mene, ozavestim tla na katerih stojim, temperaturo zraka na moji koži. Življenje mi vedno kaže pot, da lahko nekaj novega ozavestim. Če se je zgodila situacija, ker sem “ga polomil”, ozavestim, kaj je privedlo do situacije, in tega več ne ponavljam.

Najprej sprejmem vse kar se mi zgodi. Potem spustim navezanosti na to, kako bi moralo biti. Tako dovolim, da v življenje pride kaj lepega in novega.

PredhodnjiPet tibetanskih vaj – vrelec mladosti
NaslednjiPrebujenje dušne poti